Thursday, May 20, 2010

Min väg till Australien Del 1

Det tog lång tid innan jag bestämde mig för att verkligen åka till Australien. Det var mycket tankar kring resan och jag hade fått ett erbjudande om ett jobb hos en revisor som jag var oerhört glad för. Jag kände samtidigt att är det någon gång jag ska ut och backpacka så är det nu! Jag kände efter med hjärtat och valet föll på Australien! Tillsammans med min kusin Frida började vi planera vår resa och det blev mer och mer självklart. Valet av land tvekade vi aldrig på. Vi hade sett så mycket vackra bilder av Australiens natur, stränder och storstäder. Det var en kombination vi inte kunde motstå. Känslan när vi bokat och betalt biljetterna var oslagbar! Eftersom vi inte visste mycket om landet och inte kände någon där, förutom en :), bestämde vi oss för att åka med Work & Travel. Vi köpte ett Australien paket för ca 20 000 kr där olika delar ingick. Detta var något vi ångrade senare.
Jag skriver ett separat inlägg om just Work and Travel senare.
Vi begav oss iväg en väldigt kall och väldigt mörk januari morgon mot Svågertorp i Malmö för att där ta tåget över till Köpenhamns flygplats. När vi väl landade i Sydney många många timmar senare var det som att stiga ut på en helt ny planet! Vilken känsla! Det luktade t o m gott från de många Eucalyptus träden :)
I paketet vi köpt av Work & Travel fick vi fem nätter på X-BASE Hostel i centrala Sydney. De kom också och hämtade upp oss alla Work & Travel tjejer och killar med en minibuss vilket var skönt eftersom Sydney är så oerhört stort! X Base i Sydney, Kent Street, är ett väldigt fräscht hostel som dessutom ligger väldigt centralt. Det tar bara några minuter att gå ner till Darling Harbour vilket är Sydneys kända hamnområde.
Vi delade rum med tre andra och att bo på hostel är ju lattjo ett tag men inte i längden så vi bestämde oss ganska snabbt för att leta upp en egen lägenhet. Målet : nära Bondi Beach.

Fortsättning följer...  :)
2 comments:

 1. spännande! :)

  ReplyDelete
 2. Hej.

  Hittade hit via Petras blogg.
  Jag älskar Oz. Var där 2002-2003 som backpacker och hade gärna stannat för evigt om jag kunnat! :)
  Åkte tillbaka igen 2006 för att få ro i kroppen..ha,ha..
  Intressant att läsa om hur du "fastnade" där.
  Jag åkte också med Work & Travel.

  Ha det gott!
  /jess

  ReplyDelete