Tuesday, August 24, 2010

Work and Travel

Tänkte berätta om hur det gick till när jag och min kusin bestämde oss för att åka på långresa till Australien. Kan vara bra information till alla er som är sugna på att åka ner down under :)

Vi funderade fram och tillbaka ett tag om vi skulle åka till Australien eller inte, det var ju så långt iväg tyckte vi och ett land vi inte alls kände till. Men alla postiva delar vägde över och Australien kunde vi ju bara inte missa. Känslan när vi bestämt oss var obeskrivbar. Vi började kolla runt på platser i Australien som vi ville besöka och som vi inte fick missa. Det skulle ju bli en resa man bara gör en gång. Ja så lite visste jag då :) Vi kollade runt mycket på internet och tillslut fastnade vi för Work and Travel. Det är ett företag som sköter det mesta av din resa och man köper ett Australien paket. Det kändes tryggt att välja ett företag som har stor koll på allt. Vi betalade ca 20 000 kr var vilket jag idag tycker är väldigt mycket om man tänker på att vi nu idag när vi reser fram och tillbaka mellan Australien o Sverige betalar ca 9000 kr.


Lite av vad Work and Travel hjälper dej med :


Hela visumproceduren

Bokning av flygbiljett

Hostel första veckan

Shuttle buss till-från flygplatsen

Jobbsökning på kontoret i Sydney

Informationsmöten

Bankkonto och andra handlingar som behövs

Bagageförvaring Sydney

Barrundor och andra aktiviteter anordnas

Posthantering 

Deltagarlista på alla i din grupp

Kolla in på Work and Travels hemsida för all information

www.worktravelcompany.se
  
 Så här i efterhand kan jag säga att vi skulle lika gärna kunnat fixa allt där här själva och spara massor av pengar. Visum är så enkelt att fixa och även bankkonto och tax file number är väldigt lätt att fixa själv väl på plats i Australien. Vi fick inga jobb genom Work and Travel utan gick runt själva och fixade på de ställen vi kom till. Däremot vet jag några andra ur gruppen som fixade jobb genom Work and Travels "jobbsökarkontor" i Sydney.


Slutsats 


Det känns tryggt att boka genom ett företag som har koll på allt! Personalen på Work and Travel var väldigt hjälpsamma och duktiga. Som sagt tycker jag nu att vi kunde fixat detta själva men om jag tänker tillbaka på hur det verkligen var i just den situationen när jag inte visste någonting om Australien och det kändes så främmande och långt borta så ångrar jag inte mitt val. 

Hör av dej om du vill ha mera tips om Australien, Visum, Work and Travel eller något annat :)
Pic 1 : Me at Work and Travel Sydney, the office. 
Pic 2 : Sydney Operahouse what else ?
Pic 3 : Bondi Beach Skatepark, Sydney. Next to famous Bondi Beach.
Pic 4 : C's fruitfarms in Australia. Me and my cousin
Pic 5 : Working in C's mum and dads juice bar Australia


5 comments:

 1. tack för infon! hade vatt kul att veta hur du och C träffades :D

  ReplyDelete
 2. fin blogg du har och vilket bra inlägg! jag sitter själv och funderar på om jag inte vill åka till australien nästa höst för ett tag, ett halvår/år eller så :) trivs du bra? hur länge har du bott där nu? kram på dig!

  ReplyDelete
 3. Ohh vilka kort, jag saknar verkligen Australien! Särskilt nu när det börjar bli kallt i Sverige. Ni har ju en resa att se fram emot i slutet av året! :)

  Tack för hälsningen i bloggen, klart vi måste se till att träffas. Hojta om ni passerar Jönköping :)

  Kram

  ReplyDelete
 4. Hej Sara! Kan absolut skriva ett inlägg om det :)

  ReplyDelete
 5. glasruta : Åk åk åk :) Det är fantastiskt!

  ReplyDelete