Saturday, September 18, 2010

Resedagbok Australien

Tänkte börja med en ny kategori här i bloggen, Resedagbok Australien.
Det är från min och Fridas dagbok när vi för ett par år sedan, utan en aning om vilka äventyr som väntade, åkte hela långa vägen till Australien. Det förändrade vår syn och vår inställning till väldigt mycket. Vilken oförglömlig upplevelse vi fick, något som vi alltid kommer att minnas 


Utdrag ur Resedagboken Australien

Efter en lang flygresa pa 24 timmar sa ar vi antligen framme i Sydney. Resan gick valdigt bra, vi kollade pa film, spelade spel och allmant bara skrattade av gladje at att vi antligen var pa vag, aventyret kunde snart borja. Pa planet hamnade vi jamte en man fran Perth i Australien som vi snackade lite med, det var inte latt att forsta hans dialekt men kul hade vi at det.

Nar vi var i Malaysia o precis skulle hoppa pa flyget som skulle ta oss sista strackan till Sydney sa stoppade de Ida vid passkontrollen for att hennes pass var lite fuktskadat, vad ar oddsen, damen som stoppade Ida sa att hon aldrig hade sett nat liknande men hon menade nog radarparet vad vi forstod det som :) Efter lite diskussion kunde de iaf slappa pa oss pa planet till Sydney. Tack for det!

Nar vi kom fram blev vi varmt mottagna av Work and Travel Company och fick aven traffa de andra i var grupp som akt med samma plan som oss och som var fran Sverige. De tog oss pa en liten rundtur genom Sydney i en minibuss. Vi satt o tappade hakan hela turen eftersom vi aldrig sett nagot sa vackert, det var som att komma in i en sagovarld. Helt makalost! De tog oss till en suburb dar man hade perfekt utsikt over staden, till Bondi Beach och runtomkring inne i city. Oj vilken underbar stad!

Allt detta ar vart varenda krona som vi har sparat. Australien ar underbart.

Ikvall har vi varit och kakat middag o vandrat runt lite i staden me nagra nyfunna kompisar. Nu ska vi sova lite eftersom vi ar trotta efter resan. Trotta men lyckliga.

Kram Frida & Ida 


Alla bilder som vi laddade upp till vår resedagbok i samband med inlägget.

1. Jag 2. Den långa flygningen mellan Sverige o Australien 3. Utsikt över Sydney 4.Sydney Darling Harbour 5.Sydney Darling Harbour 6. Spelar tetris på planet
4 comments:

 1. Roligt att läsa, det är ju sällan man vet vad som väntar en i framtiden och visst är det skoj när vissa äventyr bär med sig så underbara oväntade saker som ändrar ens framtid.
  Kram

  ReplyDelete
 2. Ååh, men vad roligt att läsa!
  Jag är så himla sugen på att åka dit :)

  Svar: Ja, det ska bli roligt!

  ReplyDelete
 3. Det blir perfekt. Jag slutar 18 då. Så hör av dig när du är på väg hit. Ett glas vin på Urban Deli? PUSS!

  ReplyDelete