Saturday, October 16, 2010

New stuff


Jag fick en tidig födelsedagspresent av Chris igår. (Fyller inte år förren i November )
Vi åkte till Japan Photo och köpte ett 50 mm 1,8 och ett jättefint stativ. Har inte namnet på det nu men ska kolla upp det. Gissa om jag fixade och trixade med detta igår kväll. Lycka! Jag valde mellan detta objektiv och ett 50 mm 1,4. Tillslut bestämde jag mej ändå för 1,8 eftersom det är billigare 1099 :- istället för 3700 :- .
Jag har hört mycket gott om 1,8 objektivet och det är verkligen ett prisvärt litet objektiv som tar superfina bilder. Då kan jag köpa något annat till systemkameran för mellanskillnaden. Som en blixt tillexempel :) Åh härligt att fylla på kameraväskan!

3 comments:

 1. Härligt,tar gärna tips på stativ är själv på lite stativjakt! Nu när köket är klart ska det minsann fotograferas lite mer igen! :)

  ReplyDelete
 2. Ah vad bra att du skrev detta, har visserligen Nikon men objektivtanken är densanna hos mig sedan förra månaden. Så du ångrar inte att du inte köpte 1,4an? Då kanske man ska gå och testa 1,8 istället, prisskillnaden är ju väldigt stor. :)

  ReplyDelete
 3. Ska kolla upp vad det var för märke på stativet Anna! Skönt att få tid till att fotografera!

  Jas: Nej jag ångrar mej inte att jag valde 1,8. Har dessutom hört att 1,4 gått sönder hos en del också. Tycker man kan spara in de pengarna o köpa 1,8 :)

  ReplyDelete