Sunday, October 31, 2010

Booking ticket to Australia

I'm booking a ticket for my brother to Australia! How exciting!!! :)

Jag håller på att boka biljett till min lillebror till Australien. Jag var lite orolig att han inte skulle kunna komma till Australien när vi har vår förlovningsfest men nu är det alltså på gång! Helt underbart kul att få visa honom Australien! Så nu blir det ett glatt gäng som kommer och hälsar på oss i Australien från Sverige. Vi bokar genom BIG TRAVEL och med Qatar airlines. Jag och Chris åker ju alltid med Emirates så ska bli intressant och se vad de tycker om Qatar. De är ett 5 stjärnigt flygbolag så det blir säkert bra! Nu middagsdax!

Saturday, October 30, 2010

Invitation cards for our Engagement!

Our invitation cards for our Engagement Party arrived the other day in a big letter from Australia. It was so exciting to see them and Chris mum, sister and aunties really made a beautiful invitation card for us! So here they are our own Invitation Cards for our Engagement ♥

Våra fina inbjudningar kom med posten för några dagar sedan från Australien! Chris mamma, syster och moster har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med dem. Vi är supernöjda.








Live your dreams

"Nothing lasts forever, so live it up, laugh it off, avoid the bullshit, take chances, and never have regrets, because at one point, everything you did was exactly what you wanted."




Pictures from Fraser Island, Australia. It's the worlds largest sand island and it's just amazingly beautiful. We were driving around in a 4wdrive on the sand and it was a true adventure. I'm so happy that i actually followed my dreams!



Live your dreams!





Friday, October 29, 2010

1 week and 2 days until Australia

Yes not long now! Jiiiipiiieeeeeee!!!!

Tuesday, October 26, 2010

Jag är lyckligast på jorden

Jag kan inte beskriva känslan jag har just nu, det är bara total lycka och glädje. Som jag har längtat efter detta! Nu har vi flyttat alla våra saker från Stockholm och ska snart börja vår resa till Australien! Jag är så glad att slippa Stockholm så ni anar inte!!! När jag gick från S.gatan på Söndagsem var jag så överlycklig och att slippa allt som har med det att göra är total lycka. Vilken befrielse! Men jag har haft två underbara BC:s på jobbet, Anna och Caroline, som jag kommer att sakna mycket!


I helgen var det 28 grader i Melbourne. Great! Nu måste jag vila innan jag gör något annat. Det var tufft att flytta och det tog väldigt lång tid. Men med hjälp av vår fantastiska familj gick det ändå bra tillslut! Jag lovar att uppdatera mera senare. Det tar på krafterna att flytta och så är det så många underbara besök att göra när man varit borta ett tag från Blekinge! 



Och tusen tack till Anna och Simon som gav oss en Beautiful Blogger Award! Anna är från Sverige och Simon är från Australien och de har en jättefin blogg - Swaussie


 Can't wait for a swim in the pool. NOT LONG NOW! AUSTRALIA !




Thursday, October 21, 2010

Visa Australia

Jag tar en liten paus i allt städande och samlar lite energi med en Wasa sandwich och lite bloggläsande. Mitt visum till Australien gick igenom igår :) Det gick snabbare än förra gången. Jag skickade in ansökan Måndag kväll och Tisdag förmiddag hade jag ett email från Immigration Department. Skönt att det går så enkelt. Längtar verkligen tills jag har ett australienskt pass. Vilken känsla det kommer vara. Men det dröjer flera år tills dess. Idag är det Chris sista jobbdag här i Stockholm. Mitt mål med dagen är att lägenheten nästintill ska vara färdigstädad. Skönt att få så mycket städat som möjligt idag. 

Det är underbart höstväder ute idag och solen skiner så en liten promenad med mina två älsklingar och systemkameran får det också bli!

My Australian Visa got approved yesterday! It went really quick not even 24 hours. That's great. And it is so easy to apply online. I can't wait to get my Aussie passport one day. It will take a couple of years but one day we will have two passports. It's a beautiful autumn day today and I will go for a walk with the dogs and also bring my Canon 50d. Have a great day!




Bild 1 är redigerad och bild 2 är original. Vet inte vilken jag gillar bäst riktigt. 
Canon 50d, 50 mm 1.8

Njut av dagen vänner! 

Wednesday, October 20, 2010

4 days to go

4 days left in Stockholm. What a relief. I just can't wait to get out of this city.
Everything is packed and now we are just cleaning the apartment and waiting for SUNDAY to arrive.
Oh happy days.

Saturday, October 16, 2010

New stuff


Jag fick en tidig födelsedagspresent av Chris igår. (Fyller inte år förren i November )
Vi åkte till Japan Photo och köpte ett 50 mm 1,8 och ett jättefint stativ. Har inte namnet på det nu men ska kolla upp det. Gissa om jag fixade och trixade med detta igår kväll. Lycka! Jag valde mellan detta objektiv och ett 50 mm 1,4. Tillslut bestämde jag mej ändå för 1,8 eftersom det är billigare 1099 :- istället för 3700 :- .
Jag har hört mycket gott om 1,8 objektivet och det är verkligen ett prisvärt litet objektiv som tar superfina bilder. Då kan jag köpa något annat till systemkameran för mellanskillnaden. Som en blixt tillexempel :) Åh härligt att fylla på kameraväskan!

Friday, October 15, 2010

Getting there

Jag tänkte hinna med ett litet blogginlägg mitt i all flyttkaos. Vi lever bland kartonger och det ska
bli så skönt när vi äntligen kan lämna Stockholm. Om en vecka och två dagar börjar vår resa mot ett helt nytt liv. Etapp ett är att ta oss hem till Blekinge med alla våra tillhörigheter. Etapp två är Australien. Sen att vi får besök nere i Australien av en en stor del av familjen från Sverige gör ju bara saken miljoner gånger bättre. Jag är så redo för detta äventyr. Det planeras för fullt nere i Australien för vår förlovningsfest och vi försöker få ordning på allt här innan flytten från Stockholm. Vi har bott i Stockholm i tre år, det är en härlig stad men nu är vi totalt klara med huvudstaden. Nya äventyr - Nya möjligheter. Bring it on!


We are getting ready to move from Stockholm. It's only a couple of weeks until it's time to travel to Australia again. It's really exciting and we are so looking forward to come back to family and friends. 
This time some of our family from Sweden will come down and visit us in Australia. That's just unreal and we will have so much fun. It will be there FIRST TIME ever in AUSTRALIA. I know that they will love it just as much as I do



 Some of our pictures from Australia. It's time to go home to Australia very soon!



Tuesday, October 05, 2010

Dubai Shopping Festival 2011

Jag kollade runt lite efter saker att göra i Dubai och hittade intressant information.
Det är Dubais årliga Shopping Festival när vi ska dit. Inte fel. Inte alls fel. Tydligen en av de största i världen om man ska tro på det som står på internet. Förövrigt har jag inte lika mycket tid för bloggen nu. Men jag ska försöka. Det är mycket som måste göras innan vi åker till Australien och njuter av sommaren där.

It's Dubai Shopping Festival in Feb when we are there. Great news!


A small part of Dubai

Friday, October 01, 2010

Amazing bubi from Australia

Godmorgon! Fredagsmorgon härligt. Idag är det packning som gäller. Jag har kommit väldigt långt och det är riktigt skönt att inte behöva göra allt i sista stund. 

Igår ringde Chris farmor, hon är så go och underbar. Hon kallar mig Ideeee med betoning på bokstaven e :) Så sött. Hon brukar vakna väldigt tidigt och då passar hon på att ringa oss. När hon ringde var klockan tre på natten i Australien.

- Ideeeee, när jag vaknade nu precis så gick jag och vände blad på min almanacka. Nu behöver jag bara göra det en gång till sen är ni här. Ideeee! Vi saknar er o äntligen kommer ni snart. My Ideeeeee.

Jag älskar henne. Hon är så kärleksfull! Nu är det bara en månad och en vecka kvar :)


I love bubi. Chris grandmother. She is amazing and so loving and caring. We miss her so much and we can't wait until we are in Australia again. She called us yesterday. It was three am in Australia. She was so excited because she realized that she only had to turn the page one more time in her calender then it was time for us to fly to Australia. :) She's right one more month to go then we're off !!!

Christmas day in Australia 2009. Me and my lovely Bubi. She is the best chef as well. Oh her food is just amazing.